5 požymiai, kad Jūsų burnos higienai reikia profesionalų pagalbos - Dentastra.lt

5 požymiai, kad Jūsų burnos higienai reikia profesionalų pagalbos

Apie dantų valymo reikšmę šiandien žino visi: tai leidžia užtikrinti gaivų burnos kvapą ir baltesnę šypseną, apsaugo nuo ėduonies, periodontito ir kitų pavojingų ligų. Tačiau burnos higiena yra kur kas daugiau nei tik kruopšti dantų ir burnos ertmės priežiūra namuose. Kokiais atvejais prireikia profesionalios pagalbos ir kodėl atidėlioti nevalia?

Būtinybė kiekvienam pacientui

„Dentastra“ odontologijos klinikos burnos higienistė Ala Lialko-Pladis pacientų burnos ertme rūpinasi kasdien. Ji teigia, kad profesionali burnos higiena, atliekama higienisto kabinete – ne privalumas, o būtinybė. „Iki šiol klaidingai manoma, kad profesionalus apnašų valymas reikalingas tik pacientams, turintiems ligų ar nesirūpinantiems dantų švara. Iš tiesų, profesionali burnos higiena reikalinga visiems, net jeigu nusiskundimų neturite. Reguliariai neatliekant šios svarbios procedūros, išauga karieso ir kitų dantų ligų grėsmė, kaupiasi apnašos, dantys atrodo neestetiškai“.

Ši procedūra leidžia įveikti tai, ko nenuvalo joks dantų šepetėlis, burnos irigatorius ar tarpdančių siūlas. „Procedūros metu pašaliname mineralizuotas apnašas, vadinamas burnos akmenimis. Taip pat nuvalome pigmentines kavos ir vyno dėmes, todėl dantys tampa akivaizdžiai baltesni“- pasakoja specialistė. Ji priduria, kad profesionali burnos higiena saugi visiems pacientams – nuo vaikų iki senjorų.

A. Lialko-Pladis dalinasi 5 požymiais, kad burnos higienisto pagalba būtina:

  1. Nemalonus burnos kvapas – šią problemą sukelia susikaupę maisto likučiai, nenuvalomos kietosios apnašos ant dantų paviršiaus ir po dantenomis. Šią nemalonią būklę veiksmingai pataisys patyręs burnos higienistas.
  2. Kraujuojančios dantenos – šis požymis neretai išduoda ankstyvą dantenų uždegimo (gingivito) stadiją. Dantenų uždegimas įveikiamas atliekant profesionalią burnos higieną, nuvalius po dantenomis esančias apnašas. Negydoma ši liga gali baigtis danties praradimu, todėl delsti nevalia.
  3. Patamsėję dantys – pastebėjus dantų patamsėjimą, neskubėkite griebtis dantų balinimo. Gali būti, kad estetinės problemos priežastis yra pigmentinės dėmės, kurios lengvai nuvalomos atliekant profesionalią burnos higieną.
  4. Apnašos vidinėje dantų pusėje – pastebėjote susikaupusias apnašas ant dantų paviršiaus? Jeigu jų neįveikia dantų šepetėlis, greičiausiai tai – dantų akmenys, kuriuos saugiai ir be skausmo įveiks tik specialūs burnos higienisto instrumentai.
  5. Padidėjęs dantų jautrumas – dantų jautrumo karščiui, šalčiui, saldiems ar rūgštiems produktams priežasčių gali būti ne viena, tačiau dažniausios – prasta burnos priežiūra, susikaupusios dantų ir dantenų apnašos, atviras danties kaklelis. Atliekant burnos higieną, nuvalomos apnašų sankaupos, o jautrūs dantys patepami gydomąja, jautrumą mažinančia pasta, kurios poveikis – ilgalaikis.

Pasirūpinkime Jūsų burnos sveikata drauge! Kviečiame nedelsti ir registruotis profesionaliai burnos higienos procedūrai „Dentastra“ klinikoje.

Plačiau